i like to move it move it :)

•11/01/2010 • Leave a Comment

 

Semakin hari semakin saya sedar saya semakin boring nak mengomel di sini.. semua benda tak boleh..semua kena bayar dulu.. damn! So, i’ve decided to make a move.. feel free to meet  me at my new blog ya.. kawan-kawan, jangan marah aku! hohoo ;p

My new one:             www.fatenton.blogspot.com

c ya there🙂

6.12.2009

•04/01/2010 • 3 Comments

 

Today is 4th of January.. dan lebih kurang 2 hari lagi rupanya genap sebulan kami selamat menjadi suami isteri.. rasa mcm baruuuu je lagi.. and i realised that saya tak sempat lagi nak cerita pape psl hari bahagia kamikan?😉

Alhamdulilah.. our solemnisation berjalan lancar.. malam sebelum nikah aku seboleh mungkin cuba untuk tido dan berehat awal.. tapi mcm dah jadi adat pulak.. pengantin kalau selagi tak pukul 1-2 pagi confirm tak tido lagi.. ape lagi kalau tak sibuk siapkan hantaranlah..bilik tidolah.. dan mcm-mcm lagilah.. and mlm tu aku langsung tak boleh lelapkan mata sebenarnya.. bedebar beb!

Bilik pengantin aku deco sendiri..walaupun takdelah secantik mana, tapi aku puas sebab semuanya hasil tangan sendiri.. cuma hantaran je aku mintak Kak Gee buatkan… sebab nak pki fresh flowers..i tak reti so baik suruh org yang reti ;p. Alhamdulilah hantaran pun cantik.. bukan puji diri sendiri tapi puji kak gee ye.. thanks kak gee.. :)

Overall, what i can say is everything was going smoothly.. dari mekap, baju, pelamin nikah, katering.. alhamdulillah aku sgt puas hati.. mak andam aku biase-biase saje.. bukan Nurul Shukor.. bukan Kay Azman.. designer baju pun bukan dari Cosry..bukan dari Arma Abdul Rahman.. tapi aku bersyukur sebab semua nampak sempurna.. syukur tuhan😉

Hanya dengan sekali lafaz, aku sah menjadi isteri kepada Faizal Jaafar.. saat diakad, mmg rase bedebar gila.. tapi bila dah selesai semuanya, aduhai indahnya rasa dunia ini.. rasa tak percaya pun ye jugak.. almost everyday i keep asking myself, eh aku dah kahwin ke ni? ;D

Majlis resepsi kami dibuat seminggu selepas nikah which means on 13th of Dec at Dewan Sri Siantan Putrajaya.. habis sanding kami terus pecut untuk honeymoon.. tak boleh tangguh lagi coz si suami tak dapat cuti.. jangan marah eh ;p

Pictures will be uploaded soon ya..yang penting dah selamat dah semua..  happy new year 2010 everyone.. tahun baru, hidup baru,suami baru~~

finally.. i’m married :)

•28/12/2009 • 4 Comments

Hooyehhhhh~

Right now i feel like i’m blessed.. by Allah..and by everybody around me..

Terima kasih sayang for being my husband.. ILU MUCHO!

Saya masih dalam mood ‘honeymoon’.. tak mau ckp byk.. nanti2 baru cerita🙂

hari-hari terakhir..

•30/11/2009 • 6 Comments

Esok..

Aku dah mula bercuti.. cuti sampaiii habis christmas… uhuuuu ;p

Perasaan rase mcm-mcm.. teruja dan berdebar.. lebih kurang 5 hari saje lagi kan..

Final week begini, klu boleh aku nak relaks saje..tapi manalah boleh.. tido pukul 2-3 pagi tu mesti wajib.. semua org nak kawin pon mcm tu kan.. tapi aku akan pastikan sehari sebelum majlis nikah kami, aku nak berehat,relaks dan tido secukupnye.. klu tidak, lesunye  muka aku nanti..

Honestly, aku tak sabar nak solosaikan ni semua.. penatlah..penat sungguh..and aku tak sabar-sabar nak berhoney madu bersama si suami nanti..😉

Pastinya selepas ini rutin harian aku berubah sama sekali.. Apa yang pasti aku mahu lakukan segalanya bersama-sama.. itu nasihat salah seorang kwn..lakukan segalanya bersama pasangan.. lebih-lebih lagi dalam bersolat.. insyaallah.. aku ingin jadi isterinya yang terbaik.. dan aku berdoa si dia juga suami yang terbaik utk aku.. dan kalian, Doakan yang terbaik buat kami ok.. seperti mana saya mendoakan yang terbaik utk kalian jugak..😉

till then, c ya in the next 3 weeks.. i’m getting married soon.. hohohooo

~6 days as bujang~

 

and a pre wedding picture to appreciate.. selebihnya saya tunjuk masa reception nanti ye🙂

ok dah boleh kawin dah ;)

•20/11/2009 • 5 Comments

 

Today i’m feeling good..heh

Yesterday i decided to cuci mata and searching  for my guest book.. hampir terlupa dgn benda ni.. nasib baiklah.. penting utk kawan-kawan dan tetamu yang maybe nak beri sepatah dua kata kepada  kami nanti.. ecehh😉

Tapi kebanyakannya mahal-mahal.. dan tersangat mahal ok utk guest book sahaja… but lucky me, lovely lace buat promotion.. alhamdulilahh.. finally i got one,  with a very affordable price..the colours, the design.. saya sukee~

and isu ‘takde pengapit’ pun dah selesai.. tak perlu pening-pening lagi dah…

Sekarang dah boleh bersedia mental dan fizikal..certainly mase final week mcm ni i’ve to take care more about my skin, makanan kena jage, tidur secukupnya, minum air masak byk-byk, makan madu, jogging, swimming, dan semua yang boleh membantu utk menjaga stamina dan mengurangkan stress.. but one thing i know, i need to go to spa again.. again and again..🙂

Tajuk kat atas tu mcm tak leh blah jee.. belum boleh lagi!!

 

 

relaks je.. tak yah tension-tension

•18/11/2009 • 2 Comments

 

Hanya tinggal beberapa hari je lagi utk aku bergelar isteri org.. Perasaan ketika ini? Sangat-sangat EXCITED! hihihihi ;p

Mane boleh tak excited kan..ape lagi yang diharapkan selain daripada menjadi yang halal di sisi insan yang dicintai.. rasenye semua org yang bercinta pun mcm tu.. tak taulah klu bercinta yang yok aje..

Biasalah, tak semua yang diharapkan atau yang dirancang akan berjalan dengan lancar.. persiapan aku ok-ok saje.. tak membebankan langsung sebab aku suke siapkan awal-awal.. penat tu biaselah kan..cuma rase sedikit terkilan sebab bakal pengapit utk majlis bersanding nt still tak dpt cari.. Calon yang ade masing-masing terikat dgn final project, tournament, dan mcm-mcm hal lagilah.

Sepatutnya benda sekecil ini tak perlulah nak ditensionkan kan.. takpe-takpe relaks… klu dah takde jugak kite bersanding bodoh jelah sayang.. tak payah pengapit.. ok what.. org lain tak buat meh biar aku yang buat dulu ;p

Byk lagi perkara lain yang rasenye lagi berat utk difikirkan.. aku tak nak fikir-fikir sgt.. yang penting ‘sah’.. insyaallah😉

* aku dah jadi kemaruk nak pergi spa lagi.. pokailah laki dennn ;p

 

r.o.c.k.s!!

•04/11/2009 • 4 Comments
‘the 3 G’

 

I AM ENJOYING MY LIFE AS A SINGLE WOMAN FOR ANOTHER 30 DAYS😉

 

 

 
Follow

Get every new post delivered to your Inbox.