another double day out

Sabtu & Ahad yang lalu, what a very busy and tired day. Sabtu, pae picked me up at 7.45am coz he had job to be done at Masjid KLCC. But first, we have to reach the pengantin perempuan at Corus Hotel. Punyelah nak cepat sampai breakfast pon dlm keta je. Katenye nak shot mase mekap, tapi pengantin pompuan malu-malu kucing pulak. She asked for the female photog.. and pae was looking at me then. dgn muke seposen die tu.. sudah, i’m not ready to capture any pictures coz i tot i was there to help him with some ideas utk pose kan pengantin je. and i’m willing to assist  seems aku pun mmg gile begambar. Tiba2 kena jadi photog tak pasal2.. kes naya pulak!

Belasah jelah! but lucky me the bride tak byk songeh..sangat ayu dan sopan. untung abg rizal..so i tried my best to capture as pro as i can. eventhough tak boleh lawan taukeh, tapi oklah utk yang beginner mcm aku ni.

and i handed it to pae bila pengantin dah ready utk pakai tudung. Alhamdulillah.. Pae senyum and tunjuk thumbs up. wahh, boleh potong jalan jugak ni. Lucky us dua-dua pengantin mmg sporting. Semua pose diorang buat. Happy ending to both of you.

Then, we drove to Ikano to meet our videographer aka radinsyah. Pandai promote mamat tu..tapi mmg kami berdua dah interested dgn die pon. So after watching some samples, and after dibrief oleh radin yang sgtlah panjang lebar punye briefing, mr pae said ‘our minister of finance (which is me) said your package is under the budget’.. deal!

Oh yes, i almost forgot about ‘Earth Hour’.. tgh rancak berbual dgn radin, tiba-tiba gelap dan romantik jadinye.. malaysian people mmg supporter yang baik. 🙂

And for the next day, we went to satu lagi majlis kahwin iaitu siti hajar hamdan. tapi sebagai tetamu. so, makan free lagi. thanks hajar sebab jemput aku..kawan spi darjah tiga je,tapi still igt kat aku.nanti aku kawin for sure aku jemput kau pulak. 🙂

And today i entered my office late at 9am. Semalam tido di rumah gedik jadi sgt malas untuk bgn awal dan keluar awal. Best betul rasenye bantal besar kat rumah kau gedik. Oh ye, die sudah jadi isteri mithali..bgn terus buat breakfast utk saya dan abg ein.. terima kasihlah kakakku.

finally i'm mrs rizal

finally i'm mrs rizal

he's in action

he's in action

hepy ending hajar & meor

hepy ending hajar & meor

Advertisements

~ by littlemine on 30/03/2009.

2 Responses to “another double day out”

  1. aku kan isteri yang solehah kepada solehin……..

    hahaaaa..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: