romantik ade mcm-mcm versi..

Balik kerja semalam..

Aku terus ke dapur sebab perut rase tersangatlah berkeroncong.. padahal kat opis tadi dah makan dah.. Ye, itulah keje aku sekarang.. makan tak berhenti.. dan aku sgt memahami keadaan ini..sebulan sekali mesti jadi.. dan mase-mase inilah aku akan manjekan diri dgn jajan kesukaan aku, udah tentu mister potato perisa tomato/barbeque.. sedapnyee.. tapi tak lame sindrom ni jadi..seminggu lepas tu mood makan aku akan kembali normal.

..yang menariknye semalam..mak buat bingka pisang.. sibuk betul suruh aku rase.. bagi aku mcm cekodok pisang je.. boleh tahan jugak sedapnye. Sejak pencen, mak akan setia tunggu abah balik dengan makanan yang dah siap terhidang.. dan biasenye diorang makan hanya berdua..sebab aku tak makan malam.

..aku tau mak lapar..sebab dia asik ckp dari pagi makan nasi goreng je.. tapi, die tetap tahan lapar semata-mata nak tunggu abah balik.. aku hanya memasang telinga tengok gelagat diorang..’bang..awak tak rase pun bingka saya buat?’..mak buat muka kat abah.majuklah konon.

..dan bapak aku terkulat-kulat pergi cari bingka tu atas meja.. hahaaaa.. romantik care orang tua kekdahnya… dan aku hanya tersenyum sambil geleng kepala..

hehe..romantik itu subjektif.. tak perlu nak menafikan.. perempuan mmg suka dgn lelaki romantik.. aku pun mcm tu jugak. Kadang-kadang berangan nak tgk boyfren sendiri  dtg bwk bunga everytime dating..tak pun delivery kat opis je hari-hari.. nyanyi depan rumah pegang gitar sambil nyanyi lagu ‘Kau Ilhamku’ ..bercandle light dinner di tepi pantai.. hadiahkan aku jet peribadi ..Indahnya dunia bagai dalam syurga hendaknya.

..tapi, mak ngan abah tak perlukan itu semua.. tak perlu bunga, gitar, bercandle light bagai.. bahagia jugak spi sekarang..walaupun ade sekali dua dilanda badai.. tapi tetap berkesudahan dengan baik..biaselah, rumahtangga mane tak diuji..

Inilah baru cinta sejati.. dan ini jugak yang aku jadikan pengajaran untuk diri sendiri..sudah terlalu banyak aku lihat depan mata.. cerai sana-sini, kena tinggal tak pasal-pasal.. bercinta bagai nak rak tapi kahwinnye dgn org lain..habis madu sepahnya dibuang begitu saja.. sepak terajang jadi perkara biase.. nauzubillah. Mintak dijauhkan dari hidup aku.

‘I tak romantik’.. kata-kata itu selalu je disebut depan aku. Memang si dia tak romantik.. tapi, aku tetap anggap die yang terbaik.. dengan setiap perbuatan & perkataan yang keluar dari mulut die membuatkan aku rase sentiasa selamat..membuatkan aku rase tak sabar-sabar nak bertemu..membuatkan aku rase nak hidup bersamanya dunia dan akhirat..insyaallah.. dan itu sudah cukup romantik bagi aku.

Advertisements

~ by littlemine on 22/04/2009.

10 Responses to “romantik ade mcm-mcm versi..”

  1. akak mesti seorang yg romantik kan 😀

  2. kalau ein balik awal, aku balik mesti ada kuih + air atas meja..
    lepas tu die suh aku duduk mkn sambil urut belakang aku..
    romantiknyeeeeee laki akuuu!!!hahaaa..

    *jijie, kak faten x romantik die jiwang!!!

    • elehhh.. setakat kuih bolehlaa.. takleh lawan romantik abah.. siap masak lagi!

      jie, bukan jiwang.. berhalusinasi. hahah

  3. wow gile romantik laki akak..heehehheh…untungg gile kak farahh hehe

  4. minggu ni dua kali aku naik cameron!haha…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: