bila cinta sudah tiada..

Pagi tadi aku sgtlah terkezut beruk bila bace cover depan metro.. aduhai..satu lagi masjid akan runtuh tak lame lagi..harap2 taklah.. aku doakan semoga akan kembali jernih seperti sediakala.. takkanlah sebab seorang perempuan mesti nak lupe anak & bini yang dah hidup bertahun2 lamanye dgn kau? mungkin.. inilah jadinya klu cinta kerana nafsu semata..tapi aku tak boleh komen lebih, sebab bukan aku yang merasainya.. hanya mereka yang tau ape yang terjadi.. dan klu betul ini semua dugaan dari yang maha esa, then aku harap gunakanlah akal fikiran & ilmu yang selama ni kau hujahkan!

Pelik.. buta sangatkah cinta itu?

Wahai sang suami, ke mana hilangnya perasaan kasih dan sayang pada isteri yang mula-mula dinikahi dulu?Mane perginya tangungjawab yang sanggup dipikul bila nikah sah dilafazkan?..

Tak cukup ke hati itu diletakkan satu nama hawa je?mesti nak cukupkan empat jugak ke?mesti mau penuhkan kuota? ntahlah.. ape lagi yang nak dicari hanya diri sendiri yang dapat jawab. dan pada sang isteri, klu betul tak boleh selamatkan keadaan, jgnlah pulak buka pekung di dada sendiri.. simpan rapi apa yang terjadi..percayalah, ape yang jadi harini, esok pasti ade balasannya tak kirelah baik atau buruk. kitekan ade maruah.. org sudah tak sudi, angkat kaki saje..banyak lagi benda yang baik akan menuggu esok hari.. cewah!

Advertisements

~ by littlemine on 25/05/2009.

9 Responses to “bila cinta sudah tiada..”

  1. org laki mmg mcm tu kott…especially artis. byk plk pmpuan cntek2 depan mata huhu

    • yerlah gie. kak faten geram gile dgn die.. plastik sungguh!

      *eh tak sangke jumpe kan haritu?bwk anak gi jalan2 yee 😀

  2. ustaz favorite ko lah tu, bongok!

  3. damn it! i hate that guy! really!

  4. 2la mule sara pn mnat ngn ustat 2..tp hampes kn…??

  5. sara pegi tp..faten msuk blog sara bce behind da story ek..http://yussygsara.blogspot.com..but very2 sory 2 all my dear gedixx…:( sob sob

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: