cerita 20 Jun

Sepatutnya, last saturday aku ke nilai, together with eza opismate aku yang nak kahwin bulan ogos ni.. tapi, plan tak jadi.. then, aku angkut ima untuk temankan aku pegi masjid india.. yep, tempat standard utk bakal2 pengantin.. mane lagi kan??

Cuma tinggal lebih kurang 5 bulan je lagi utk aku prepare..so, before pegi aku dah siap listkan barang-barang yang nak dibeli.. otak aku blur sebab tak tau ape yang patut dan tak patut.. eventhough hantaran aku nt aku hire kak gee je utk uruskan, but still kena ambik tau jugakkan. Nasib baik ima ada.. one thing yang buat aku suke jalan ngan budak ni, die fokus dgn ape yang dicari.. klu takde dia, aku blur rasenye. and die pun nampak tergedik2 tgk hantaran.. kahwin lah wak.. tunggu ape lagi? ;p

Sehari suntuk berjalan, still tak cukup-cukup lagi barang yang nak dibeli..itulah klu dah cerewet! xpe2..aku tak kisah untuk berulang-alik ke tempat yang sama, sebab aku pun mmg kaki jalan. Ahadnye, aku ke tasik permaisuri cheras, to meet my designer for baju, pelamin etc.. nothing to worry for hiring  Kak Ani, sebab aku dah lihat hasil sentuhan die masa time gedik kawin dulu.. dan hasilnye sgt-sgt memuaskan hati kami.. seems that she’s my mom’s friend, jadi harga yang diberikan pun harga kawan-kawan.. dohh..sgt murah utk event which is using all fresh flowers ok.. susah nak cari harga mcm tu..alhamdulillah..

Warna temanya pulak, tgk yang itu nak buat warna mcm tu, tgk yang ini nak buat warna mcm ni.. selagi tak kawin selagi boleh nak tukar tema.. *tepuk dahi*.. and kak ani awal-awal dah pesan, jgn tukar last minit.. kenapa die ckp mcm tu? sebab before jumpe die aku buat design lain, tapi bila dah sampai sana aku tunjuk design lain.. haihh faten..faten..

And now, aku dah mula rasa penat..penat dan berdebar-debar.. but i want to take it easy.. cuma mak je yang kalut lebih.. lately mak selalu bising-bising..kadang-kadang letih aku nak melayan..lain yang dicakap, lain yang didengar, lain pulak yang dibebelkan.. terlebih risau gamaknye.. bwk bertenang ye mummy.

Tadi aku dah call ustaz, booking awal-awal.. takut ustaz tu tak available jenuh pulak nak mencari org lain.. alhamdulillah.. ustaz tu siap bgtau prosedur nak hantar borang nt..  borang nikah, HIV test, borang dari pihak lelaki.. perlu beri lebih kurang 2 bulan sebelum nikah..baik ustazzz.

Yes, next week kami akan bercuti..untuk uruskan semua perkara di atas.. terpaksa walaupun aku sedang mengumpulkan cuti.. pae pulak sgt busy dgn plant yang asik trip..kadang-kadang 2-3 pagi baru balik.. and i’ve to get use to it.

Selepas ini, mungkin entry aku akan lebih kepada ‘story about my wedding journey’.. eh, aku dah nak kawin? 🙂

Advertisements

~ by littlemine on 24/06/2009.

11 Responses to “cerita 20 Jun”

  1. oitt..kata nk dtg umah hr ahad..

    • tak sempat la yang.. nak gi ambik sijil kursus pun tak sempat.. klu tak minggu ni, minggu depan ye.. faten pun mmg nak jumpe baby dania~~

  2. faten, semoga smeuanya berjalan lancar nanti.. time2 camni, mmg pening kpala, byk benda nak pikir..sabo yekk 🙂

    • tulah azie.. bila tgk mak faten kalut, faten pun ikut kalut jugak.. nak belajar masak satu hal lagi..hehe

  3. ooo..mst ngh pning sgt kn..hehe..wteve sara doakn sumenye ok yer..but y pastinye kite pompuan jgk yg pning sgale2nyer..yg c die lak leh relax jer..hehe..tingat mse wt preparation nk tawen dulu..;)

    • klu dah name pon pempuan, dielah yang byk pikir sarah.. sebab dah tentu2 cerewet kan? ;p

  4. tips gi nilai…
    1-buat checklist.
    2-jgn bwk credit card
    3-tk perlu bawak cash banyak². sbb selagi kita nmpk cash tu dlm wallet, sure nk beli lagi & lagi….
    *kalau event awak lg 5 bulan, dh boleh cari kain buat langsir & kain² utk baju family kut….

  5. tak yah g nilai, masjid india cukup!!!

  6. bila ek kenduri u?

  7. dekat ye date kenduri kita..bole share ther journey..;)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: