utk semua bakal pengantin, pls TAKE NOTE!!

 

Baca tajuk di atas? ok dgn bangganya aku post entry yang dicopycat from my gedik’s blog..

dulu aku sibuk, sekarang turn faten.
kami ke masjid india, cari kain untuk baju nikah dia.
cerita sebenar, dia patutnya sewa je baju nikah dia.
ingat lagi entri aku yang ini ?
deposit yang aku bayar utk baju tu telah dipindahkan untuk sewa baju nikah faten.
tapi entah macam mana minggu lepas kami ke butik tu, dia cakap deposit tu dah burn sebab lambat sangat. damn!!!
dahlah bila kami suruh tokey dia call, harammmm!
macam-macam alasan dia bagi.
daripada rugi beberapa ratus nak sewa baju, baik buat je.
so untuk bakal2 pengantin yang nak kahwin, sila berfikir berkali-kali untuk deal dgn butik ni.
“NURNILAM SARI BUTIK, SEKSYEN 9,  BANGI”

 sorrylah, aku terpaksa reveal nama butik ko, kerja caca-marba!!

Yup.. ini yang terjadi pada aku.. sakit hati tuhan saje yang tahu.. ntah kenapa tergerak hati aku nak re-check baju yang telah disewa tak lama dahulu.. nak tau apa jawapannya? “tak bolehla kak..dah lama sgt.. deposit pun burn”. Damn! Klu betul tak boleh, kenapa tak bgtau dari awal?Kenapa tak call utk follow-up??Cuba klu aku tak buat recheck langsung..time nak nikah dah takde baju!

Bila call, ckp bos takde..outstation.. dah tu siap bagi no org lain..kononnya nak refer org lain la.. tapi, no yang diberi tiada dalam perkhidmatan. macam ni ke berniaga? Aku tak kisah klu betul prosedur mereka mmg begitu, tapi cara mereka buat kerja, dan PR yang mcm haprak tu, membuatkan aku tak teragak-agak utk blacklist diorang.

Lain kali, nak berniaga buat cara nak berniaga ye. Jgn spi pelanggan tak halalkan duit yang dah burn tu, dunia dan akhirat. Sekian.

 

Advertisements

~ by littlemine on 14/07/2009.

8 Responses to “utk semua bakal pengantin, pls TAKE NOTE!!”

  1. dahlah mulut busuk!!cisssss!!!

  2. la kesiannya.. berapa bayar deposit tu?

    • itulah lady..geram bukan sebab duit tu..tapi sebab diorang langsung tak follow up or bgtau ape2.. lady bayangkan, klu last minute baru pegi recheck utk fitting ke ape, mase tu baru dpt tau baju takde..naya je kan. deposit rm300. satu amaun yang byk utk bakal pengantin..huhuhuhu

  3. Nak tanya, bangsa mana tu? Kalo bangsa kita gak, ada jenis stail buat bisnes tak pikir jangkamasa panjang. Asal untung time tu dahla. Orang sakit hati dia tak peduli. Lagi hampeh, jenis tak jaga hati pelanggan…arghh..dah penah kena.

    • itulah yang sedihnya. bangsa kita sendiri..tak baikkan buat org mcm tu..

  4. kalau aku pun tak halalkan….
    Sepanjang jadi mak andam (dulu), belum pernah buat orang lagi, orang tak bayar kita, adalah! Still aku tak halalkan….

    • ntahla awak, saya pun malas nak layan org yang bisnes mcm taik ni..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: