my body needs remedy..

 

Sabtu lepas..

Aku dengan mak plan nak ke Metropoint Kajang..  Ape lagi kalau bukan nak cari barang-barang kawin..Tapi bila bangun pagi aku rase tak sedap badan..Senggugut..demam..Tapi aku buat tak layan je..Kalau layan alamat sampai ke petanglah melepek atas katil..

..Tghhari tu kami sempat ke kenduri jiran.. Makan dan berbual apa yang patut.. then terus pecut ke Kajang..

Selesai cari barang.. mak mengadu lapar..Aku tgk jam dah pukul 5..bolehla klu nak mkn berat2 sikit.. ‘PIZZA HUT nak dik?..hhmm bolehlaa ‘Badan aku makin tak larat..Tapi aku gagahkan jugak menyuap spagetti..uweekk tak sedap!

Tiba-tiba aku rase perut aku macam kena tarik..

Badan aku berpeluh.. kaki tangan kebas dan sejuk..Aku panggil mak..Mata aku dah terbuntang ke atas..makin lama makin kabur..Aku dgr mak menjerit-jerit nama aku..Aku gagahkan jugak bukak mata..Kesian mak..pucat aku tgk muka die kejap..Aku bgtau aku tak tahan sakit..Perut aku rasa macam nak pecah..

Mak berlari mintak panadol..Tapi mereka? jgn kata nak tolong.. pandang pun tak..Aku sempat call abah.. suruh abah dtg sebab aku mmg tak tahan sgt…

Aku meraung suruh mak hantar aku ke klinik..Tapi takde klinik dekat-dekat situ..Aku teringat dlm metropoint tu mcm ada satu klinik..Mak papah aku yang beriya-riya ckp ade klinik dlm tu..Tapi rupenya pusat kecantikan..Aku dah takde daya nak berjalan lagi..Aku hanya mampu terjelepuk kat tepi jalan.. muntah..

Mak suruh aku tunggu dan pergi cari ubat.. siap pesan ‘JANGAN PENGSAN!’10 minit menunggu abah aku rase mcm 10 jam..Sakit.. sakit sungguh!

Doktor suruh aku mengucap..Berselawat byk-byk..Aku teringat arwah Yasmin Ahmad yang tgh sakit waktu tu..Ya Allah..Klu betul ajal aku dah sampai, biarlah org yang aku sayang ada di sisi aku sekarang..

Aku pejam mata.. mengharapkan sakit itu akan hilang..

Yang aku tau, lepas doct bagi aku injection..Masuk air.. Masuk Oksigen..Aku dah tak ingat apa-apa..Lama aku dibiarkan mcm tu..Mak dtg..bgtau doktor kata aku kena admit..Aku geleng kepala tanda ‘tak nak’..Aku rase semakin sembuh..Tak perlu kena admit..Doktor nasihatkan aku byk rehat….and doct jugak cakap aku kurus sgt..yeke??

Aku M.C sehari..Dan aku rehat sepuas-puasnya..Mak cukup jaga makan aku..Puas aku dgr dia berleter..

‘Itulah asyik nak puasa, tak nak makan’..Mungkin ada betulnya..Aku terlalu ambik mudah soal itu..Alhamdulillah..Sekarang aku rasa sudah baik..

and i think .. i’ve started my day greatly yesterday..breakfast with sayang at Maya Hotel (i feel like a Queen~)….sempat chit chatting with him before saying byebyee~….doing my work yang bertimbun dari semalam….and gossipping with ima(u know i love you girl) as the main rutin..

..dan petang ini aku akan bertemu pae lagi.. yup.. he is my natural remedy.

 

*mcm cerita novel je bunyinya.. nope, ini adalah kisah benar.

Advertisements

~ by littlemine on 29/07/2009.

12 Responses to “my body needs remedy..”

  1. tu lah ko!
    nasib baik mak tak semput..
    asik nak pose je!

    * nasib tak sawan tgh2 kajang tu!

  2. faten dh ok ke nih??shat dh ke??ish..tula faten..faten kurus sgtlaa..tgk smp nk pengsan2..sian mak faten..well pasni xpyh la nk kontrol2 mkn or diet k..or u’ll getting worse..ingt awk 2 bride 2 b..must tke cre ur helth very well tau..eh tp faten mmg btol cm cite novel la..da skang sara ngah lyn novel..cm ader psamaan je ngn story sara bce tau..hehe..anyway tke cre tau..miss u..

    • sihat dah sarah..lepas berurut haritu, perut dah kempis balik.. klu tak kembung jeee mcm ikan buntal..heheheh

      mish u too.. pasni faten byk makan okeh! 😉

  3. jaga kesihatan kak yer!!!!!!!!!!

  4. tenton oi,,jg diri leklok cket la yang. awak kn lg bape bulan je nk kawen ni..xmo la sakit2..ye dear :* get well soon….

    • terlebih jage la ni za.. tulah padahnya..

      p/s: zaa, jgn jadi mcm faten tau.. jangan tak makan ye.

  5. faten, camno leh jadik cenggini? faten posa ganti eks..
    jangan paksa diri sangat sampai sakit2 faten, hari bahagia dah tak lama lagi kene berjaga tu…
    kesiannya sampai pengsan…
    skrg kene jaga n tak leh stress ye faten, masa lady kawin haritu, bila hari kenduri tu lagi cam nak pengsan,leh time atas pelamin tu lady migrain, mana taknya badan dipakaikan macam2..rasa berat kepala..

    • taklah lady..faten puasa sunat selalunya..isnin khamis..tapi main reasonnya bukan sebab perut kosong pun.. bila badan dah demam+senggugut, and dah hantar isyarat ke otak suruh faten rehat je..tapi still kena paksa jugak..tu yang meletup tu.. lagipon antibodi faten tak kuat..

      skrang ni faten nak go with the flow & take it easy je lady.. 🙂

  6. Badan awk da ok la.. x pyh diet2 lg.. bg chubby skit lg comelll… 😉

    • haihh ntahlah eza.. faten pon tak tau nape takut sgt badan naik..huuhuu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: