ini bukan soal malu lagi dah..

 

Pagi tadi seorang ofismate aku bercerita.. katanya dah ramai yang pakai ‘mask’ atau topeng muka sekarang ni.. semuanya gara-gara H1N1.. tapi, katanya lagi, dia geram bila tgk orang yang pakai tu mcm berlagak..rupenye die pun selsema jugak..bila dia dekat dgn orang, orang tutup mulut.. dan die geram dgn situasi tu..

Geram? kalau aku pon, aku akan buat benda yang sama jugak.. bukan ke sekarang ni dah ada 26 kematian?? nak tunggu berapa byk nyawa lagi baru nak tolak tepi soal geram atau malu?bila aku tanya, dah tau selsema kenapa tak pki mask tu.. katanya malu!

Tak perlulah nak komen lagi.. sendiri mau igt..dah besar panjang dah boleh pikir sendiri kan?  Untuk yang mengambil berat, makanlah madu setiap pagi, minum air suam byk2, klu boleh keluar gi tempat public pakailah mask.. cute ape pki mask..aku haritu dgn gedik pki ok jee~~ ;p

we dont have to look for it.. we just have to stop them from happening by taking action.. pray for the best!

 

Advertisements

~ by littlemine on 10/08/2009.

5 Responses to “ini bukan soal malu lagi dah..”

  1. betul tu faten, pedulikan tanggapan orang.. lady pun pakai bila kuar… demi keselamatan kita jugak kan..

    • yup.. kite pon tak tau ntah2 esok lusa kite pulak yang kena kan..so better be ready and always beware with our surrounding..
      lady ade dgr news tak?kepulauan an***** ada earthquake pagi tadi.. klu betul, mcm takut pulak nak berhoney madu kat sane.. ;(

  2. ade setengah orang pakai mask nak cegah B1N1. prevention is much more better than cure.

    komen si jibo, bongok je!hahaaaa
    weh aku nak gambar aritu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: