..kantoi sudah puasa ke 4

 

Semalam adalah hari pertama aku tak berpuasa.. aku mmg dah prepare awal-awal lagi.. malangnya, aku mmg ada masalah senggugut.. tapi lately senggugut aku semakin teruk pulak.. looks like english primrose does not work for me anymore..or maybe sebab perut kosong, jadi sakit itu jadi lebih sakit dari biasa..

Kelam kabut jugak ofis dibuatnya, dan aku terus dihantar ke klinik.. selepas injection, aku rase lega..tak ade lagi perut yang terasa seperti ditarik-tarik.. doktor suggest untuk buat ultra sound..katanya nak check takut aku ada masalah dgn rahim.. tapi alhamdulilah.. takde pape pun..cuma nampak byk darah berketul-ketul berkumpul di ovari aku.. patutlah pun.

..dulu, seorang hamba Allah pernah berkata pada aku, ‘kau ni nanti mesti susah nak dapat anak,orang senggugut mcm tulah’.. dan tangan aku rase ringan je nak luku kepala die.. bukan ke itu semua urusanNya?Aku lebih percaya kepada rezeki.. dua tiga orang kawan aku jugak mengalami nasib yang sama..dan alhamdulilah murah rezeki mereka dengan anak.

..dan doktor sempat berpesan pada aku, ‘takpe, nanti dah kawin hilanglah period pain you’..aikkk..doktor ni mcm tau-tau jee.. ;p

nampak tak baby saya tu?hahaha

..tak pasal-pasal aku sibuk cari gambar baby pulak..heheheh

Advertisements

~ by littlemine on 26/08/2009.

17 Responses to “..kantoi sudah puasa ke 4”

  1. i pun ada senggugut yang teruk.dulu risau gak, nanti kawen takut takle pregnant ke hape ke kan. tapi akak kat opis masa training dulu kata dia lepas kawen senggugut dia tak teruk dah. then, ramai pula mengiyakan. mungkin lepas kawen nanti elok kot. be strong k?;)

    ouh, EPO dengan i pun tak jalan. makan hampir setengah botol, i rasa macam nak terjun bangunan setengah tingkat sebab sakit sama je tak tahan. heh. (tak berani terjun tinggi, nanti jadi kes bunuh diri.hehe)

    get well soon!!;)

    • hye shy.. sometimes mmg tak tahan sgt bile senggugut dtg..dulu takdelah teruk sgt,lately ni menjadi-jadi pulak.. i really hope pas kahwin nanti akan kurang sket..

      • oh btw, EPR tu kena makan lame sket..saya dah makan lama jugak..and mmg berkesan..senggugut kurang.. cuma maybe sebab stress/perut kosong buat sakit tu jadi lagi teruk..lagipon die baik utk kulit and kecantikan dalaman 🙂

  2. salam.
    1st time comment nih..hehe..
    just nak gtau some info..aritu my sis in law g jumpe doc untuk die nak merancang kehamilan.then bile borak2 doc tu cakap elakkan makan evening primerose tu sebab nanti kite akan menopouse(betul ke eja nih) dengan cepat.early 40’s. so kalo nak makan gak leh mule dalam 38-40 la..ni ape yg doc tu ckpla.xtaula btul ke idak.
    then kalo nak elok senggugut tu my fren ade makan Paramaria from HPA.tapi depend pade kesesuaian orang tu gak.tapi memang betul. orang tua2 cakap lepas kawen senggugut akan ilang.i pun xtau nape.tu jela some info i tau.hehe.
    selamat berpose..:-)

    • L, betul ke akan cepat menopause?nak kena cek dgn doct jugaklah klu mcm ni..first time dgr psl ni.
      Actually if senggugut saya tak teruk,saya memang takkan ambil ape2 ubat..selagi boleh bertahan mmg saya akan buat bodoh je..tapi klu tak tahan sgt, tu mmg kena ambil ubatlah.. cuma tak nak biasakan diri to depend on it.. takut lain pulak jadinye nanti.

  3. rezeki tu di tangan Allah kan puteri..
    kawan lady yg senggugut pun senang jer dapat anak..

    tapi lady dah kawin pun still ada senggugut.. huhuhu..

    • itulah psl lady..bengang jugak bile die ckp mcm tu, buat lemah semangat org je.. ape2 pun semua terpulang pada rezeki..
      lady baru kahwin kan?kena ambil masa sket.. hehe ;p

  4. wajib sekeh jee org yang ngate tu..heheh, takkan hilang pahala puase kite sbb kite mmg tak puase kan?hahaha

    ok, abaikan ajaran sesat tu..
    btw, thanks for being my blog reader and linking me to urs.. 🙂

    • hye alena.. hehe..tulah kan..patutnya i sekeh je org tu.. no prob.. saya mmg suke bace blog bride to be like us 😀

  5. aik apsal lak nk cri bby lam pic scan tuh??hehe..tol la faten pas kwen konfom ilang trus priod pain 2..sara pon lu leh thn gk priod pain..skang ok jeek..faten jgn dgr psl ssh nk pat ank sbb priod pain..sara elok je dpt ank..huhu..haa ni 1 g klo faten nk ilangkn priod pain faten crik nenas putik yg kecik tuh pas2 rebus n mnum air 2..trus ilang skit n dh xde dah..adk sara da try alhamdulilah smp skang da x dtg priod pain..ni mak sara yg bgtau..
    p/s:link my blog 2 urs faten 🙂

    • nenas putik?ok nt faten try.. klu tak menjadi faten cari sarah..hehehe

  6. ciannya… tekap la ngan tuala panas. ehe mmg pon slalunya senggugut ni baik bila dah kawen…

    • tak jalan jugak misery..spi merah2 perut ni kasi tuam.. hopefully ilanglah lepas kahwin..

  7. Faten, betol la.. 1st period i pas kawen da x sakit da.. Kalo x i pon senggugut teruk mcm u.. sampai pitam2..

  8. ish,iye2 je orang kate kalo senggugut susah nak dapat anak.patut luku je.kan sume tu rezeki Tuhan

    • hye damiqula.. ye betul..rezeki anak tuhan yang tentukan kan.. bukan manusia2 yang tau nak tunjuk pdi je.. geram sungguh saya.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: