lenguh..letih.. tak apa

 

Hari jumaat lepas, aku bercuti.. bukan cuti saje-saje.. tapi cuti sebab nak ‘setup’ kan rumah kami..  ingatkan 3 hari cukup utk siapkan semua..tapi, 3 hari rasenye mcm 3 jam.. mmg tak cukup masa.. tak cukup masa dan tak cukup kakitangan..seawal jam 7 pagi aku dah bergerak dari kl ke melaka.. lain rasenye.. aku kena biasakan diri.. tak lama lagi itulah rutin mingguan.. berulang-alik kl melaka.. tgklah  mcmane nanti.. nasib baik lah 2 jam je perjalanan.

Betullah kata orang, nak kawin mmg byk benda yang perlu disiapkan.. penat jangan cerita.. nak beli perabot pon hampir satu hari mencari.. disebabkan kami custom design sendiri, jadi perabot kami ambil masa 2 minggu utk siap.. takpe, boleh aku clearkan barang-barang lain dulu.. Kami sempat curi masa utk pekena asam pedas ikan tenggiri dan tetel.. first time aku makan tetel ni.. errkk, dok leh gi lah.. lain mcm.. takde daging pon cuma lemak je yang ada.. dan aku sedang cuba utk belajar jalan-jalan di sana.. tak jauh beza pon dgn kl.. semua yang ade kat kl dah ada pon kat sana.. siap ada mydin mall lagi tau.. i likeee ;p

..dan sekarang aku dah mula mengidam nak makan nasi lemak Esso.. pae beriya-iya ckp sedap.. tapi mmg sedap! Lepas ni aku nak try Sawit Corner pulak.. mcm best je makan di tgh ladang sawit tu.. jgn lupe bwk i tau sayang!

Thanks to Cik Ami dan Cik Salwa kerana menatang kami bagai minyak yang penuh sepanjang 3 hari aku di sana.. lain kali kite tumpang tido lagi yee.. hehe

Sebelum balik, kami singgah Secret Recipe.. utk makan-makan.. 7 oct lepas umur aku dah bertambah lagi satu digit.. tak ada celebrate ape pon..cuma makan-makan as birthday terakhir sebagai org bujang 🙂

Advertisements

~ by littlemine on 12/10/2009.

7 Responses to “lenguh..letih.. tak apa”

  1. hadiah ko postponed tahun depan. tu pun kalau ada bonus!haha..

  2. faten lepas kawin nanti dok kat melaka ke? hehehe..
    rumah MIL lady kat melaka jugak, lady pun dah try daging tetel, mmg banyak lemak, tapi menurut husband lady, original tetel bukan lemak sbnrnya tapi urat.. kebetulan masa husband bawak lady tu kedai yg ada tetel urat tu lak tutup.. akhirnya dapat tetel lemak hehehe..

    btw, happy birthday untuk faten.. semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki..
    🙂

    • ha’ah lady.. ntah2 faten berjiran je dgn ur MIL kot..hehehe.. daging tetel tak sedaplah.. tapi tenggiri die best 😉

  3. faten, bila ko kwen nk kwen ni?

  4. owh 6/12. dh dekat tu….sonoknya..tumpang gumbira juga..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: