we r sad :(

•25/10/2009 • 22 Comments

Right Now..

The whole family feel like crying..

Coz the eldest of our siblings which is kak farah..

Had a miscarriage again..

It almost 4 months already..

But we accept that as ‘takde rezeki lagi’..

Allah knows what is the best for his umat right?

Right now we can just hoping for the best.. and praying for the good health of her..

We are sad.. but i know both of them are more-more sedih..

Insyaallah.. mungkin rezeki belum dtg.. in the meantime, cherish what u have..

Advertisements

kasi can sket yee~~

•20/10/2009 • 6 Comments

 

HEHHEHEHEHEH 😀

Saya ada sebab kenapa saya perlu tersengih hingga ke telinga hari ini…

Next week, aku akan menyibukkan diri dengan berkursus.. yep..sekali lagi untuk tahun ini.. Ikutkan, malas nak pergi.. BUT, i’ve reason why i should attend it.. the venue.. mane lagi klu bukan melaka kan??? ;p

Satu minggu aku akan berada di sana, di samping merehatkan diri daripada kerja-kerja di ofis, di rumah, makan sedap-sedap.. dan dah tentu aku akan menyelam sambil minum air.. kasilah can sket yee.. bukan senang kami nak berjumpe~

Dan yang paling best, aku dan si dia ada misi penting.. insyaallah harap menjadi coz i’ve planned it long time ago..tapi takde kesempatan nak melaksanakannya.. so, this is it! Nanti aku update mission kami berjaya atau tidak ye.. and for ima, u know i sayang u sgt2 kan awakkk..

Oh ye..aktiviti aku berjalan seperti biasa..cuma sekarang dah mula rase pressure and a bit tension.. i dont know why.. maybe dah mula rase debarannya.. yup, i admit it.. dan sekarang, i realised that, semakin jarang berhang out bersama teman-teman, apatah lagi bersembang dan sebagainya.. takpe, aku tau mereka faham.. no call, no sms, doesn’t mean that faten dah lupekan korang ye.. insyaallah tak lama je lagi kite akan berjumpe.. HUGS

..oh did i mention about my sis farah gedik is going to be a mom?she is already 3 months preggy mommy.. early next year, insyaallah saya akan jadi mak aten..and hopefully a  mommy in the same year.. 😉

bobo.. i really mish my bobo :(

                                                                                                                        bobo.. i really mish my bobo 😦

lenguh..letih.. tak apa

•12/10/2009 • 7 Comments

 

Hari jumaat lepas, aku bercuti.. bukan cuti saje-saje.. tapi cuti sebab nak ‘setup’ kan rumah kami..  ingatkan 3 hari cukup utk siapkan semua..tapi, 3 hari rasenye mcm 3 jam.. mmg tak cukup masa.. tak cukup masa dan tak cukup kakitangan..seawal jam 7 pagi aku dah bergerak dari kl ke melaka.. lain rasenye.. aku kena biasakan diri.. tak lama lagi itulah rutin mingguan.. berulang-alik kl melaka.. tgklah  mcmane nanti.. nasib baik lah 2 jam je perjalanan.

Betullah kata orang, nak kawin mmg byk benda yang perlu disiapkan.. penat jangan cerita.. nak beli perabot pon hampir satu hari mencari.. disebabkan kami custom design sendiri, jadi perabot kami ambil masa 2 minggu utk siap.. takpe, boleh aku clearkan barang-barang lain dulu.. Kami sempat curi masa utk pekena asam pedas ikan tenggiri dan tetel.. first time aku makan tetel ni.. errkk, dok leh gi lah.. lain mcm.. takde daging pon cuma lemak je yang ada.. dan aku sedang cuba utk belajar jalan-jalan di sana.. tak jauh beza pon dgn kl.. semua yang ade kat kl dah ada pon kat sana.. siap ada mydin mall lagi tau.. i likeee ;p

..dan sekarang aku dah mula mengidam nak makan nasi lemak Esso.. pae beriya-iya ckp sedap.. tapi mmg sedap! Lepas ni aku nak try Sawit Corner pulak.. mcm best je makan di tgh ladang sawit tu.. jgn lupe bwk i tau sayang!

Thanks to Cik Ami dan Cik Salwa kerana menatang kami bagai minyak yang penuh sepanjang 3 hari aku di sana.. lain kali kite tumpang tido lagi yee.. hehe

Sebelum balik, kami singgah Secret Recipe.. utk makan-makan.. 7 oct lepas umur aku dah bertambah lagi satu digit.. tak ada celebrate ape pon..cuma makan-makan as birthday terakhir sebagai org bujang 🙂

hari ini sudah 1 oct..

•01/10/2009 • 8 Comments

 

Wahh blog saya sudah berhabukk ;p

Tak ade cerita yang menarik untuk dikongsikan.. plus, mood untuk berblogging pun kurang.. jadinye aku hanya rajin membaca blog org lain aje..

Hari ini tangan rajin untuk menaip, dan mengupdate ape yang patut.. Macamane raya kalian semua? Mesti seronok kan..raya aku tahun ni biase-biase aje.. mungkin sebab aku lebih sibuk memikirkan hal lain.. orang2 kampung dah mula panggil aku ‘pengantin’.. what? belum lagilaaa!!!

cuma aku rasekan semakin hari aku semakin busy.. tinggal 2 bulan je lagi untuk aku bergelar isteri orang.. dan dah tentunya rumah aku sekarang penuh dgn barang-barang kawin.. eiiii naik rimas mata aku tgk! Tapi nak buat camne, dah itu brg aku sendiri.. serabut pon serabutlah.

..Kad kahwin sudah diselesaikan, cuma tinggal nak isi nama dan pos sahaja.. tapi keje lain masih melambak lagi.. sekarang, balik je rumah mesti aku akan curi masa untuk siapkan ape2 yang patut.. nasib baik mummy dah jadi suri rumah sepenuh masa.. ada jugak org yang boleh tlg.. nak harapkan gedik, die dah selamat dahhh ;p

Lately hati ini sgt sensitif.. pantang ade yang silap mesti aku rase sedih dan mula fikirkan benda yang bukan-bukan.. biaselahkan, inilah masanya setan dan iblis berbisik dan berlumba-lumba nak tunjuk sape paling terror.. bukan ke mereka benci bila sebuah masjid akan dibina? jadi aku perlu elakkan semua itu. Tenangkan hati dan banyakkan berdoa..kesian si dia penat melayan mood aku.. tapi si dia pun aku kurangnya,aku pun layankan aje  mood die..heh

next week byk benda yang perlu dibuat.. HIV Test, beli perabot,etc.. tapi yang paling aku tunggu ialah Deco Bersama Pae.. tak sabarnyee 😉

Tapi nape aku tak rase berdebar-debar pon ekk? belum lagi kot..hhmmm

hak cipta terpelihara..

•14/09/2009 • 4 Comments

 

My story on my last weekend,

Ima stayed at my place for a week.. so before die balik ke rumah kami sempat berbuka bersama di ampang.. as usual, my favor place to have my big bite..mane lagi klu bukan nailis.. aku rase penat,maybe sebab puasa lepas tu berjalan dulu pulak di Jalan Tar.. crowdednye manusia tak dpt aku bayangkan.. tapi itulah meriahnya raya kat KL ni kan..klu tak,tak lengkap rasenye hidup klu takde Jalan Tar. ;p

..setelah mengharungi jalan yang sesak, finally kami spi di nailis lebih kurang jam 4 ptg.. aku terus book meja,order dan bayar deposit..dengan senang hati kami merayap lagi ke ampang point pulak.. gedik called, katanya die pon berbuka di situ.. mintak orderkan dia siap2..cis..sibuk je! Aku menunggu dgn penuh sabar dari pukul 6, tapi spi jam 7 burger aku still tak sampai.. yang peliknya burger gedik yang diorder kemudian (kami duduk meja lain-lain),dah sampai pulak. Rupenye diorang hilangkan kertas yang aku dah order.. lagi 10 minit nak berbuka, aku terpaksa order balik dan menuggu lagi.. jadinya,aku makan dgn dada yang sesak menahan nafsu nak marah..nasib baik aku puasa.

..dan semalam aku ke Cosy Corner.. masa untuk berbuka bersama kawan baik, Farah Diyana Abdul Malik.. sekali lagi aku jadi mangsa.. orang lain semua tunggu masa je nak menyuap dlm mulut.. tapi aku, 3-4 kali asyik tanya makanan yang tak sampai2 je kejenye.. aku order dulu org lain yang dpt dulu!

.. harini, rase sgt malas nak bgn sahur, nak pegi keje lagilah malas.. tapi memikirkan tinggal 2 hari je lagi untuk aku bekerja..lepas tu aku dah boleh berlenggang sakan.. Saya bercuti 12 hari 🙂

So, sementara mood masih ada untuk berblogging, HAPPY AIDILFITRI TO ALL OF YOU.. MAAF ZAHIR DAN BATIN. Selamat makan ketupat rendang~~

 

* abaikan saja tajuk entry ni.. nak tiru boleh, tak salah ;p

..2 dalam 1

•09/09/2009 • 7 Comments

 

..lagi 2 minggu nak rayakan? next week aku dah mula cuti.. maybe on 17th. Tak boleh cuti lama-lama utk raya ni..aku perlu simpan untuk bulan 12  nanti..insyaallah..

..sekarang aku sudah mula melakukan kerja-kerja seperti bakal-bakal pengantin yang lain.. duduk ofis bukan ade keje sgt pon..daripada masa aku terbuang melayan facebook lah,itulah inilah..ada baiknye aku angkut kerja-kerja di rumah tu ke ofis.. tapi takdelah spi berbakul-bakul aku angkut, sekadar ape yang mampu saje. Jadinya, kerja aku jadi dua dalam satu.. mestilah aku selesaikan kerja2 yang wajib dulukan..klu tidak tak berkatlah gaji aku bulan ni.

..dan sekarang aku sedang khusyuk mendecor kad kahwin kami.. tapi mau pandai cover, setiap yang masuk opis ni mesti sibuk bertanya kad ape..aku hanya jawab ‘kad raya’. Masih terlalu awal untuk aku berkongsi dgn mereka..biarlah.. aku tidak berminat nak bgtau diorang awal-awal.. lain pulak jadinye nanti.

Tangan aku rase penat memintal-mintal benda alah ni.. tapi takpe, yang penting aku rase puas sebab semuanya aku buat sendiri.. takde org tolong pun tau~~  Lepas raya nanti aku dah tak boleh duduk relaks lagi.. takpe, aku suka 😉 

i've done 50pcs in just one day~

i've done 50pcs in just one day~

 

* aku rindu bobo.. budak kecik itu kena demam campak,tapi masih nakal & comel.

…superwomanz

•03/09/2009 • 3 Comments

..harini hari ke-13 berpuasa.. hari-hari kerjaku semakin busy dgn utusan kad raya yang perlu dibalas.. bukan aku punye tapi bos.. kerja wajib setiap tahun setiap kali raya tiba.

..yesterday,was a reunion day for pessians at cozy corner ampang… it’s been a long time not hear anything about them… oh ye, for those who are interested to have iftar there,dont forget to book your table first.. you better do coz tempat tu mmg hot dgn kesedapan nasi dan western foodnye.Parking senang,and the price is affordable..and the service was good too.. well recommended.

..mcm2 cerita yang diborakkan..aku lebih kepada mendengar daripada berbicara.. zarith falina mcm intenet bergerak je lagaknye.. semua cerita die tau.. ;p

..suriyati miskam sibuk promote bisnes susu,natat sibuk dgn insurans,zam pulak sibuk dgn cupcakes..alia pun cupcakes jugak..tapi aku tak sangka yang alia join photography.. cayalah elly! cuma aku dan seri je takde benda nak dipromote..whatever it is, i really enjoyed myself meeting them last nite..cheers to all the superwomanz~

SUE & NATAT

SUE & NATAT

the crazy pessians

the crazy pessians

gambar selingan.. takde kena mengena dgn entry di atas.. ;p

gambar selingan.. takde kena mengena dgn entry di atas.. ;p

 

*i cant wait for going back home today..penatttt